fbpx
A felfázás

„Biztosan felfáztam.“ – legtöbbször ez a gondolatunk, amikor kellemetlen égő, szúró fájdalmat érzünk a húgyutak, húgyhólyag táján. Persze csak akkor fogalmazunk így, ha nem ismerjük az új-medicinát. Mi a felfázás lelki oka, mi van mögötte és vajon miben más, mint a húgyúti fertőzés vagy a húgyúti gyulladás?

Ebben a cikkben is, mint mindig, az új-medicinát hívjuk segítségül, hogy a természettörvények fényében tisztába tehessük ezeket a „húgyúti mumusokat“.

Felfázás, húgyúti gyulladás, húgyúti fertőzés – ezek a fogalmak az új-medicina természettörvényei alapján ugyanannak az értelmes folyamatnak a „részei“. Amiket hagyományosan különböző betegségeknek hittünk, azok új-medicinásan ugyanannak a lelki konfliktustípusnak és az általa elindított értelmes biológiai különprogramnak (ÉBK) az állomásai. Cikkünkben az egyszerűség kedvéért a felfázást fogjuk tárgyalni, kihangsúlyozva, hogy a fenti betegségek mindegyike ugyanabban az elváltozási folyamatban megjelenő szakaszok, pillanatképek vagy megnevezések.

Hogyan fázott fel a dadus, ha nem is ült hideg kőre?

Petra külföldre ment dadának. A családnál három gyerekre vigyázott. Külön szobát kapott, azzal a céllal, hogy legyen meg neki is a külön kis helye. Idővel azt vette észre, hogy a gyerekek, de a szülők is minden jelzés vagy kopogás nélkül bejönnek a szobájába. Eleinte nem csinált belőle ügyet, de aztán egyre inkább el kezdte zavarni a dolog. Nagyon frusztrálta, hogy nem tisztelik a személyes terét.

Zaklatottságával egy időben kezdődtek a vizelési problémái. Azt vette észre, hogy gyakran és hirtelen vizelési inger tör rá, de ahhoz képest nagyon kevés vizeletet ürít.

Nem sokkal később kapott egy jobb lehetőséget egy másik családnál. Itt külön bejáratú lakrészt kapott, és a családdal megegyezett abban, hogy tiszteletben tartják majd a helyét. Beköltözött, és boldogan tapasztalta, hogy mennyivel nyugodtabb és milyen jó érzés, amikor valóban saját kis kuckója van, ahol nem zaklatják.

Megnyugvásával egy időben jelentkeztek a kellemetlen testi tünetek: húzó, szúró, égő fájdalmak a húgyvezeték táján. „Biztosan felfáztam, pedig nem is ültem semmilyen hideg helyre.“ – gondolta magában.

Hogyan „okoz“ felfázást egy kölcsönadott nyaralókulcs?

Alfrédnak olyan időszak következett az életében, amikor már nem volt lehetősége hetente leutazni a nyaralójába. Nem tudta már vállalni a heti 300 km-t oda-vissza. Ezért úgy döntött, hogy ad egy kulcsot a közvetlen szomszédjának, aki majd kéthetente, havonta körülnéz a nyaralóban és felügyeli azt.

Pár hónapig minden rendben ment. Egyszer aztán egy véletlen telefonbeszélgetés során a másik szomszéd furcsa dolgokat mesélt. Azt vette észre, hogy a kulcsos szomszéd rendszeresen, szinte naponta bejár a nyaralóba, és hol egy létrával, hol egyéb szerszámmal távozik, és úgy használja a nyaralót mintha a sajátja lenne.

– Hogy képzeli, hogy ilyen pofátlanul betolakszik a házamba, visszaélve a bizalmammal? – Alfréd ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal háborgott, és elhatározta, hogy két hét múlva leutazik, és rendbe teszi a dolgot.

Nem sokkal a telefon beszélgetés után észlelte, hogy egyre gyakrabban tör rá hirtelen vizelési inger, de ahhoz képest nagyon kevés vizeletet ürít.

Két hét múlva visszakérte a nyaralókulcsot és a másik szomszédnál hagyta. Megnyugodott, érezte, hogy mostmár jó kezekben van a kulcs. Ezzel a tudattal indult haza, de már a vonaton észlelte a húzó, szúró, égő fájdalmakat a húgycsövében. „Biztosan felfáztam a vonaton.“ – gondolta magában.

A felfázás lelki oka

Az Új-Medicina első természettörvénye kimondja, hogy minden testi elváltozás egy biológiai konfliktussal kezdődik. Ebből kiindulva, először is vizsgáljuk meg, hogy mi a felfázás lelki oka, mi az a lelki konfliktus, mely elindítja a testi tünetekhez vezető folyamatot.

A felfázás lelki oka, pontosabban a felfázáshoz vezető folyamatot elindító lelki konfliktustípus egy elhatárolódási, visszautasítási konfliktus a territóriumunk határának kijelölésével kapcsolatban. Egy olyan félelem alapú megélés, amikor attól félünk, hogy a határainkat mások figyelmen kívül hagyják, nem tisztelik, megsértik. Félelem attól, hogy nem tudjuk a területünk, illetékességünk határait megvédeni, mert valaki nem tiszteli és megsérti azokat (átvitt értelemben is); valaki nem tartja tiszteletben az életünket, szokásainkat, tulajdonunkat.

Egyszóval a felfázásként, húgyúti gyulladásként, húgyúti fertőzésként emlegetett betegségek mögött egy elhatárolódási, visszautasítási konfliktus áll a territóriumunk határának kijelölésével kapcsolatban.

A felfázáshoz vezető folyamat elindítója egy elhatárolódási konfliktus

A konfliktus elszenvedése után a konfliktus-aktív szakaszban nem jelentkezik fájdalom, sem érzékenység. Egyetlen észrevehető tünetünk van, az ún. vizelési inger. Az az érzésünk, hogy sürgősen vizelnünk kell, viszont csak kevés vizelet jön ki, akár csak pár csepp. Miután pisiltünk, néhány perc múlva ismét jön az érzés – mindez már jelzi is nekünk, hogy épp aktívan benne vagyunk a konfliktusban. A vizelési inger nem fájdalmas és nem is betegség.

Az 5. természettörvény kimondja, hogy testünkben minden elváltozásnak értelme, célja van: alkalmazkodás a konfliktus helyzethez. Hogyha nem tudjuk kijelölni a territóriumunk határait, akkor agyunk egy ősi biológiai programot indít el: a gyakoribb vizeléssel segíti, hogy hatékonyabban tudjuk kijelölni azokat a bizonyos határokat (pontosan úgy, ahogy az állatoknál is működik).

Felfázás – terület kijelölés kutyánál
Az emberi test ősi biológiai programok szerint működik. Akárcsak az állati test.

Agyunk az elhatárolódási konfliktusra válaszul beindítja az érintett laphámszövetek (a húgycsövet, hólyagot, húgyvezetéket vagy a vesemedencét belülről határoló laphám) sorvadását. Az érzelmi konfliktustartalom határozza meg, hogy éppen melyik szervünk laphámja lesz érintett, erre később még kitérünk.

Az elváltozás biológiai értelme: a laphám sorvadás által nő a húgyutak belső átmérője, egyfajta húgyút tágítás jön létre. Ezáltal könnyebben tudunk vizelni és a territóriumunk, illetékességünk határait eredményesebben tudjuk kijelölni.

A felfázáshoz vezető folyamat is – mint minden megbetegedés, amit nem mérgezés, baleset vagy sugárzás okozott – két szakaszban zajlik.

A folyamat –, azaz az értelmes biológiai különprogram (ÉBK) – a lelki konfliktus elszenvedésekor, a lelki folyamatokkal egy időben indul.

Felfázás lelki oka - ÉBK folyamat 1
Az felfázás lelki oka egy elhatárolódási, visszautasítási konfliktus a territóriumunk határának kijelölésével kapcsolatban.
Az érzelmi megrázkódtatás (DHS) után azonnal elindul a laphámszövet sorvadása.

A konfliktus-aktív szakaszban (KA) a vizelési ingeren kívül nincs más észlelhető tünetünk, a húgyutak laphámszövetei számunkra észrevétlenül sorvadnak. Amint bekövetkezik a lelki megnyugvás és a konfliktus megoldódik (KM), elindul a második szakasz, mely során az előző szakaszban elsorvasztott laphámszövet újjáépítése történik (KU).

Felfázás lelki oka - ÉBK folyamat 2
A konfliktus megoldás után indul a helyreállítási folyamat, mely az érintett laphámszövet ödémásodásával (gyulladásával) jár és kellemetlen, húzó, szúró, égő fájdalmak kísérik.

Ebben a szakaszban jelentkeznek a testi tünetek. Kellemetlen, húzó, szúró, égő fájdalmak jelennek meg, miközben a laphám ödémás közegben (gyulladás) regenerálódik.

Felfázás lelki oka - ÉBK folyamat 3
A helyreállítási folyamat végére a testi tünetek megszűnnek és az adott laphámszövet teljes egészében regenerálódik.

Mi a közös nevező a fenti történetekben?

Hogyan lesznek különböző embereknek, különböző élettörténetekben hasonló tüneteik? Úgy, hogy habár az életesemények különbözőek, de a lelki megélések ugyanazok. A lelki, biológiai konfliktus, amit Petra és Alfréd megélt, azonos. Mivel ugyanaz a biológiai konfliktus ugyanazt az értelmes biológiai különprogramot indítja el, ezért mindkét esetben a testi folyamatok és a hozzájuk kapcsolódó tünetek lényegében megegyeznek.

Mi az összefüggés a húgyutak különböző szakaszaihoz kapcsolt érzelmi konfliktustartalmak között?

A vesemedence és a húgyvezeték laphámszövete érintett akkor, amikor egy térben közelebbi határvonalat kellene kijelölni (pl. szoba birtoklási vita vagy anyós általi „lakásellenőrzés“). A húgyhólyag és a húgycső érintett, amikor egy távolabb fekvő határvonalat kellene kijelölni (pl. nyaraló vidéken).

A 4. természettörvény írja le, hogy mikor és hogyan dolgoznak testünkben a bennünk élő mikroorganizmusok. Az Új-Medicina megalkotója, Dr. Hamer kutatásai szerint a testünkben természetesen jelen lévő mikroorganizmusok, köztük a vírusok nem kórokozók, hanem nélkülözhetetlen résztvevői a bennünk zajló folyamatoknak. A vírusok nem okozói a kellemetlen tüneteknek, hanem pont a közreműködésükkel történik meg a laphámszövet helyreállítása. Eddig azt értettük félre – azzal együtt, hogy a lelki folyamatokat figyelmen kívül hagytuk –, hogy csak azért, mert a vírus jelen volt a folyamatban, azt gondoltuk, hogy ő támadott meg minket.

Tehát a húgyúti fertőzésnek nevezett betegség, nem vírusos fertőzés, nem egy vírus okozta elváltozás, hanem egy olyan biológiai konfliktust követő helyreállítási folyamat, melyben a vírusok, mint helyreállító, regeneráló „munkások“ vesznek részt.

A helyreállítási folyamat végére a testi tünetek megszűnnek, a helyreállítás befejeződik és az adott laphámszövet teljes egészében regenerálódik, mintha nem is lett volna rajta elváltozás.

A felfázás lelki oka – Összefoglaló

Petrát nagyon érdekelték a testi-lelki egészségével kapcsolatos tanítások. Könyveket olvasott, tanfolyamokra járt, de mindig maradtak kétségei. Nemrég elvégezte az Új-medicina alaptanfolyamot, mely során meg tudta válaszolni az élete során megjelent betegségekkel kapcsolatos kérdéseit. Egyik ilyen örömteli felismerése az volt, amikor a tanfolyam során a húgyúti elváltozások tárgyalásánál rádöbbent, hogy mi okozta az évekkel korábban elszenvedett „felfázását“.

Petra az új-medicina által:

  • Pontosan meg tudta határozni a felfázást (húgyúti gyulladást) kiváltó lelki konfliktust. Megtalálta a territórium (birtok határ) kijelölési konfliktusát, melynek következménye a húgyúti gyulladás lett.
  • Ma már tudja, hogy nem értelmetlenül tört rá a gyulladás. A gyulladás azután jelent meg, miután megoldódott a lelki konfliktusa (elköltözött és privát, nyugodt helye lett). A gyulladás tulajdonképpen a gyógyulási folyamat része: az az ödémás közeg, ami elengedhetetlen az elsorvasztott laphámszövet helyreállításához.
  • Tudja, hogy a vírusok nem okozói a kellemetlen tüneteknek, hanem nélkülözhetetlen résztvevői az ödémás közegben történő laphámszövet helyreállításának.
  • Egy esetleges jövőbeli húgyúti gyulladás megjelenésekor már tudni fogja, hogy a konfliktus megoldás utáni szakaszában van, és koncentrálhat a helyreállítási folyamatra.
  • Tudja, hogy minden egyes betegség, tünet, ami megjelenik, újabb esély a fejlődésre. Arra, hogy egyre növekvő tudatossággal, egyre rövidebb idő alatt észre vegyen bármilyen lelki konfliktust, melyet mihamarabb megoldva, csökkentse az azt követő testi elváltozás súlyosságát. A testi helyreállítással értelmesen együttműködve és a lelki konfliktust tudatosítva sikerélménnyé varázsolhat bármilyen ÉBK-t (Értelmes Biológiai Különprogramot).
  • A saját testi elváltozásai megismerésével és megértésével feloldotta a betegségekkel kapcsolatos félelmeit.

Ha Petrához hasonlóan Te is szeretnéd megérteni a saját testi elváltozásaidat, akkor egy Új-Medicina alaptanfolyam vagy az Önismereti tanácsadás neked is segítségedre lehet.

Amennyiben tetszett amit olvastál, kérlek oszd meg másokkal.