fbpx
A petefészekciszta lelki oka

Az interneten rákeresve sok információt találhatunk a témáról. Úgy tapasztalom, hogy a spirituális megközelítések mellett mégis szükséges ismernünk az új-medicina természettörvényeit, ha teljesen meg szeretnénk érteni, hogy mi a petefészekciszta lelki oka, és mi lehet ennek a testi elváltozásnak a biológiai értelme.

Megismerve azt az értelmes biológiai különprogramot, mely során időszakosan megjelenik a petefészekciszta, minden félelmünket feloldhatjuk ezzel a rossznak minősített testi tünettel kapcsolatban. Sőt, akár végérvényesen letisztulhat bennünk, hogy a petefészek elváltozása sem csak úgy „valahonnan”, valami egyéb rendellenességből alakul ki egy nőben, hanem egy bizonyos konkrét megéléstartalommal bíró lelki konfliktus hatására indul be a biológiai folyamat. 

Most következzen Imola petefészek cisztájának a története.

„27 éves voltam, amikor az egyik nyári hétvégén a férjem üzleti útra ment. Vasárnap este ért haza, hárítva minden érdeklődést, kapcsolódást és gyorsan lefeküdt aludni.

Furcsa megérzésem támadt vele kapcsolatban. Már egy ideje valami nem stimmelt a kommunikációjában és a viselkedésében. Egész éjjel nem tudtam aludni, majd hajnalban, mielőtt még a férjem felébredt volna, leosontam a garázsba. Nem tudtam, hogy mit keresek, de valamilyen érzés mégis az autóhoz vezetett.

Ott álltam, bámulva az idegen utazótáskát a csomagtartóban, melyben női cuccok lapultak. Nem hittem a szememnek! Akkor sokkolódtam le teljesen, amikor egy szexi, csipkés fehérnemű buggyant elő a mini csomagocskából. Az ájulás környékezett. Alig kaptam levegőt. Zúgott a fejem, és teljesen összeroskadva, dermedten álltam az autó mellett. 

Az egész lényemet szétfeszítő, mélységes fájdalomtól alig tudtam mozdulni. Aztán néhány perc elteltével valahogy visszakászálódtam a lakásba. Reszketve, remegő hangon kérdeztem az ébredező férjemet, hogy most mi is van valójában. Kértem, hogy legyen őszinte. Ekkor bevallotta a szerelmi viszonyát. Ez a tény tonnás ólomsúllyal nehezedett rám, teljesen elnyomott. 

Tulajdonképpen azt éltem meg mintegy szembesítésként, hogy én a feleség (és két kicsi fiúnk édesanyja) le lettem cserélve. Nőként elbuktam, más valaki lett a „győztes”. Valaki olyan került a helyemre, aki „jobb nő”, mint én. Elveszítettem a férjem. 

A mélységes elkeseredettség érzése akkor kezdett tompulni, amikor kb. egy évvel később megjelent az életemben egy kedves, figyelmes fiatalember, akivel sokat tudtam beszélgetni. Pár hónap alatt az őszinte, bizalmas testvéri kapcsolat lassan szerelemmé alakult közöttünk. Időközben lezajlott férjemmel a hivatalos válásunk, és ezután hamarosan összeköltöztünk az új párommal. Én megnyugodhattam: újra szeretve, elfogadva voltam. Nőként az önértékelésem, a női önbecsülésem helyreállt. 

Az új közös otthonunk nyugalmában, pár hónap múlva észleltem egy belső nyomást, keménységet az alhasam jobb oldalán. Nem sokkal később, már kézzel tapintható, szemmel látható külső dudorodás is megjelent a hasamon. Azonnal nem rohantam kivizsgálásra, mivel csak rövid időre észleltem enyhe fájdalmakat, amik nem zavartak. Sokkal fontosabb volt számomra a gyerekeimmel tervezett közös nyári vakáció. A három hetes mozgalmas, élményekkel teli, hegyi nomád élet után, az erdélyi nyaralás utolsó napján mentem el Marosvásárhelyen egy nőgyógyászhoz. A kivizsgálás során megállapította, hogy egy ököl nagyságú ciszta van a jobb oldali petefészkemen. A mérete indokolta a műtéti eltávolítást, mely kb. egy héttel később meg is történt Budapesten.“ 

A petefészekciszta lelki oka

Az Új-Medicina első természettörvénye kimondja, hogy minden testi elváltozás egy biológiai konfliktussal kezdődik (DHS). Ezt tudva, most nézzük meg, hogy milyen lelki konfliktus indítja el azt a folyamatot, melynek során kialakul a petefészekciszta.

A petefészekciszta lelki oka, vagyis a petefészek cisztához vezető folyamatot elindító lelki konfliktustípus egy önértékelési konfliktus, melynek két fő árnyalata van: 

  • az egyik egy sikertelenségi konfliktus, elégedetlenség nőiességgel, termékenységgel kapcsolatban: pl. „Nőként nem vagyok elég jó, nem vagyok elég nőies, elég vonzó.“
  • a másik pedig egy vesztességi konfliktus, amikor vesztesnek érezzük magunkat, mert elveszítettünk valakit: pl. „Nem vagyok elég jó, mert nem tudtam megtartani őt.“

Az első esetben egy nemi vonatkozású önbecsülés-letörést szenvedünk el, úgy érezzük, hogy nőként, nőiességben vagy gyermeknemzésben sikertelenek vagyunk. Nem tudtunk gyermeket nemzeni, családot alapítani, esetleg elszalasztottuk vagy elveszítettük álmaink férfiját, és félünk attól, hogy ezen nem tudunk változtatni, egyszóval nőként csődöt mondtunk.

A második esetben az önleértékelésünket egy veszteséggel kapcsolatban éljük meg. Vesztesnek érezzük magunkat, mert egy számunkra fontos személy (gyermek, szülő, testvér, társ vagy akár háziállat) elhagy minket, elmegy vagy meghal. Mi pedig azzal a tudattal élünk tovább, hogy talán tehettünk volna többet a kapcsolatban. A gyász mellé még le is értékeljük magunkat, nem voltunk elég jó anyák, feleségek vagy gazdik. 

A petefészekciszta lelki oka, vagyis az érzelmi tartalom, amit a konfliktus-aktív szakaszban megélünk, egy önértékelési konfliktus a nőiességünkkel, anyaságunkkal vagy szeretett hozzátartozónk elvesztésével kapcsolatban

Imola történetében a biológiai konfliktust kiváltó megélés elsődlegesen a megcsaláshoz kapcsolódott („megcsalt a férjem, másik nőt választott = nőként, feleségként nem vagyok elég jó“ = DHS).

A petefészekciszta kialakulásához vezető folyamat elindítója egy önértékelési konfliktus

Agyunk az önértékelési konfliktusra válaszul beindítja a petefészek kötőszöveteinek sorvadását. Hogyha valami nem elég jó, akkor előbb le kell bontani, és utána újjáépíteni jobbra (minőségi és mennyiségi változtatás), hogy jobban el tudja látni a feladatát. 

Az 5. természettörvény kimondja, hogy testünkben minden elváltozásnak értelme, célja van: alkalmazkodás a konfliktus helyzethez. A ciszta tulajdonképpen egy ödémás közeg, amelyben egyrészt újjá tud épülni a konfliktus-aktív szakaszban elsorvasztott szövetmennyiség. Másrészt ugyanebben a közegben jön létre az a kiegészítő új szövet is, melynek rendeltetése a petefészek támogatása, megerősítése. Tehát az elváltozás biológiai értelme: a kiegészítőleg képződött szövet által nagyobb mennyiségű női nemi hormon termelése, ezzel fokozva a nő nemi jellegeit, így segítve őt nőiesebbé, termékenyebbé válni.

A petefészekciszta kialakulásához vezető folyamat is – mint minden megbetegedés, amit nem mérgezés, baleset vagy sugárzás okozott – két szakaszban zajlik.

‎Petefészekciszta ÉBK 1
A petefészekciszta lelki oka egy önértékelési konfliktus.
Az érzelmi megrázkódtatás (DHS) után azonnal elindul a kötőszövet előbontása, sorvadása

A folyamat –, azaz az értelmes biológiai különprogram (ÉBK) – nem akkor „kezdődik”, amikor elindul a cisztaképződés, és megjelenik a gyulladás, rövidebb-hosszabb fájdalmak kíséretében. Már ezt megelőzően, a biológiai konfliktus elszenvedésekor, a lelki folyamatokkal egy időben indulnak a testi folyamatok is: vagyis a petefészekben a kötőszövetek sorvadása, előbontása, a későbbi erősebbre építés céljából (konfliktus-aktív szakasz, KA). Viszont amíg az önértékelési konfliktust éljük – „Nem vagyok elég jó!” –, addig nem tapasztalunk magunkon semmit, nincsenek testi tüneteink. Nem észleljük, hogy a petefészek kötőszövet állománya sorvad. 

Ezeket a folyamatokat nem mi irányítjuk tudatosan, hanem a lélek az agy közreműködésével vezérli őket, és ősi biológiai programok szigorú rendje szerint zajlanak.

Imola esetében a konfliktus-aktív szakasz kb. egy évig tartott. Ezen időszak alatt rendszeresen azon kattogott, hogy „nőként, feleségként nem vagyok elég jó“.

Mikor kezd „megszületni“ a ciszta?

Amikor lelkileg megnyugszunk (KM = konfliktus megoldás), vagy másképp mondva leszállunk a konfliktusról, elindul az elsorvasztott kötőszövetek újjáépítése. 

Imola történetében a majd egy évig tartó konfliktus megoldását az új párkapcsolat jelentette. Újra megélhette, hogy van valaki, aki nőként szereti és megbecsüli, és komolyan gondolja a kapcsolatot vele. Erre a bizonyíték a közös otthon megteremtése volt. „Mégis csak kellek valakinek“ = „újra jó nő vagyok“ = KM, azaz lelki megnyugvás.

‎Petefészekciszta ÉBK 2
A konfliktus megoldás után indul a helyreállítási folyamat, mely az érintett kötőszövet ödémásodásával (gyulladásával) jár, és fájdalomgörcsök kísérik.

Röviddel a konfliktus megoldása után indul a petefészek elsorvadt kötőszövetének helyreállítása. A helyreállítás ödémás közegben történik, és ezt nevezik cisztának. Ekkor vesszük észre a tüneteket, melyek percekig, órákig, akár napokig tartó fájdalomgörcsökkel járhatnak (konfliktus utószakasz, KU). 

Mint minden elváltozásnál, itt is igaz, hogy a tünetek súlyossága attól függ, hogy milyen hosszú ideig is milyen intenzíven éltük meg a konfliktust.

Imola esetében az egy évig tartó konfliktus aktivitás – ami elég hosszú idő – következményeként alakult ki a KU szakaszban az ököl nagyságú petefészekciszta.

Az Új-Medicina 4. természettörvénye írja le, hogy mikor és hogyan dolgoznak testünkben a bennünk élő mikroorganizmusok. A petefészekciszta esetében a megoldás utáni szakaszban a baktériumok közreműködésével történik a konfliktus aktív szakaszban előbontott szövetek újjáépítése.

A ciszta élete és értelme

Nagyon érdekes, hogy a cisztának 9 hónapra van szüksége ahhoz, hogy önálló vérellátással rendelkező kiegészítő petefészek szövetté fejlődjön. Vagyis a folyamat végére egy kiegészítő szerv lesz az eredmény, melynek az a rendeltetése, hogy funkciójában megerősítse a petefészket.

‎Petefészekciszta ÉBK 3
A folyamat végére egy kiegészítő szerv lesz az eredmény, melynek az a rendeltetése, hogy funkciójában megerősítse a petefészket.

Amennyiben nem estünk vissza az önértékelési konfliktusba – ezzel újabb ÉBK-t elindítva–, akkor a kilenc hónap végére megszűnik a gyulladás, és az „újszülött“ kiegészítő résszel együtt a petefészek több hormont fog termelni, mint a konfliktus előtt. Így a nő nőiesebbé, vonzóbbá, fiatalosabbá, termékenyebbé válik.

Olyan is előfordul, hogy egy nő többször újra és újra elszenvedi a nőiességével kapcsolatos önértékelési konfliktust. Így jön létre a policisztás petefészek.

Nagyon fontos, hogy ne ijedjünk meg a cisztától, mert a ciszta a megszervülési folyamat része. Előfordulhat, hogy olyan méretű cisztát növeszt valaki, ami már fizikailag zavarja őt a napi életvitelében. Ebben az esetben érdemes kivárni a 9 hónapot, az esetleges műtét kockázatainak minimalizálása végett.

Miért lesz valakinek a jobb, másvalakinek pedig a bal petefészkén a ciszta?

Ez két dologtól függ. Az egyik a biológiai oldalúság, vagyis, hogy az érintett jobbkezes-e vagy balkezes. A másik a konfliktus szociális vonatkozása, vagyis, hogy az illető kivel kapcsolatban élte meg az önértékelési konfliktust. 

Például Imola esetében, azért indult el az ÉBK a jobb oldali petefészekben, mert Imola jobbkezes és a férjével kapcsolatban élte meg a konfliktust. (A biológiai oldalúság és szociális vonatkozás témája részletesen az Új-medicina tanfolyamon van tárgyalva.) 

Összefoglaló – A petefészekciszta lelki oka

Az új-medicina ismeretében, tudni fogjuk, hogy:

  • a petefészekcisztának van értelme és rendeltetése, mivel a gyógyulási folyamat része, és ebben a cisztának nevezett közegben fejlődik ki az új petefészek többletszövet. Az új szövet által a petefészek funkciója fokozódik, vagyis nagyobb mennyiségű női nemi hormon termelődik. Így a kiegészítőleg képződött szövettel a nő még nőiesebbé, termékenyebbé válik.
    A végeredmény egy életreszóló ajándék lehet egy nő számára, mert a petefészek megerősítése által egy „frissen tartó elixírre“ tesz szert, fiatalosabbá válik lelkileg és fizikailag egyaránt.
  • a petefészekciszta megjelenésekor nincs mitől félni. Tudni fogjuk, hogy a konfliktusmegoldás utáni szakaszban vagyunk és ami épp zajlik, az egy természetes helyreállítási, jobbulási, gyógyulási folyamat
  • a petefészekciszta egy értelmes folyamat része, és nem kell mindenáron sürgősen eltüntetni. Mindenféle speciális önsanyargató kúra, terápia, stb. nélkül is lezajlik ez az intelligens szervmegújító folyamat. Természetesen, amennyiben a ciszta mérete indokolja, akkor helye lehet a műtéti beavatkozásnak.
  • érdemes tudatosítani az élethelyzetet az élethelyzetet és az abban megélt női vonatkozású vagy vesztességi önértékelési konfliktust. Ajánlott elvégezni a kellő minőségű és mennyiségű lelki munkát, hogy a megnyugvás és a belső átalakulás meg tudjon történni. Ennek a tudatos belső munkának a hozadéka lehet, hogy a nő nőként valóban jól érezheti magát a bőrében.
  • nagyon fontos, hogy ne csináljunk újabb lelki konfliktust magunknak a ciszta megjelenésekor. Ha megijedünk a cisztától és rossznak tartjuk, küzdünk ellene, elhatárolódunk tőle, akkor ezzel csak súlyosbítjuk a helyzetünket és hátráltatjuk a jótékony folyamatokat. Attól függően, hogy milyen a „viszonyunk“ a cisztával, lesznek vagy nem lesznek újabb lelki konfliktusaink a hozzájuk tartozó újabb testi elváltozásokkal együtt. Minden megjelenő negatív, zavaró érzést, ami ebben a gyógyulási folyamatban megjelenik, érdemes tudatosítani, feltárni és kioldani. 

Az Új-medicinás szemlélet segít megérteni a testi folyamatainkat. Ezáltal elérhetünk egyfajta bizalommal teli belső megnyugvást, hiszen tudjuk, hogy minden rendben zajlik. Ebben a nyugodt, értelmes állapotunkban tudunk igazán hatékonyan foglalkozni a konfliktusaink érzelmi hátterével, a lelki fejlődésünk érdekében.

Ha Te is szeretnéd megérteni a saját testi elváltozásaidat, akkor az Új-medicina alaptanfolyam vagy az Önismereti tanácsadás neked is segítségedre lehet.

Amennyiben tetszett amit olvastál, kérlek oszd meg másokkal. Köszönöm.