fbpx

Az öt biológiai természettörvény

Dr. Hamer
Dr. Ryke Geerd Hamer

Az Új-Medicina egy öt természettörvényen alapuló rendszer. Dr. Ryke Geerd Hamer német orvos volt az, aki a fia halála után, a saját hererákja okán elkezdte kutatni betegségének okait, mely elvezetett az Új-Medicina megalkotásához.

Dr. Hamer 1935. 05. 17.-én született a németországi Mettmannban. Teológiai, fizikusi és orvosi egyetemi végzettséget szerzett, és később Pszichiátriára, neurológiára és belgyógyászatra szakosodott. Munkája során elmebetegekkel és rákbetegekkel is foglalkozott, és orvostechnikai eszközöket is kifejlesztett: pl. a Hamer-szike.

Események amik az 5 természettörvény felfedezéséhez vezettek

dr Hamer események

Miért most? Miért pont hererák? Ezeket a kérdéseket tette fel Dr. Hamer 1979 tavaszán, és hosszú évek orvosi kutató munkája vezette el őt végül az első természettörvény felfedezéséhez. További évek kutató munkája során fedezte fel a további négy biológiai természettörvényt. A rendszert Új Germán Medicinának (Germán Gyógytudomány) nevezte el, de találkozhatunk vele Új-Medicina, Biologika néven is. Lényegében mindegyik tudásanyagnak az öt biológiai természettörvény az alapja és a testünkben zajló természetes elváltozások (megbetegedések) folyamatairól szólnak.

1. Az Új-Medicina első természettörvénye:
Minden természetes elváltozás egy 5 feltételnek megfelelő érzelmi konfliktussal indul be.

A lelkünkben zajló folyamatok az agyi vezérlő központokon keresztül vannak összekapcsolva a testünkben lévő szövetekkel. Amennyiben lelki konfliktust (ún. biológiai konfliktust vagy más néven DHS-t) élünk meg, akkor a megfelelő agyi vezérlő központ vezérlésével azonnal elindul a testünkben egy szervi, szöveti elváltozás. (DHS = Dirk Hamer Szindróma – Dr. Hamer fiáról elnevezve)

A DHS öt feltétele:

A DHS öt feltétele

Ha nem sugárzás, baleset, mérgezés okozta a testi elváltozást, akkor elkerülhetetlenül megelőzte azt egy lelki konfliktus. Egyszerűen fogalmazva: nincs testi elváltozás lelki konfliktus nélkül.

Új-Medicina 1 természettörvény

Mindez azt mondja el nekünk, hogy a legtöbb testi tünetünk, elváltozásunk oka lelki eredetű. Tehát ahhoz, hogy valós gyógyulás következzen be a testünkben, elengedhetetlen rendet tenni a lelkünkben, vagyis megoldani a lelki konfliktusainkat.

2. Az Új-Medicina második természettörvénye:
Minden természetes elváltozás két szakaszból áll, ha sor kerül a konfliktus megoldására, és nem történnek visszaesések.

Legnagyobb részt azért nem értettük eddig a betegségeinket, mert nem ismertük a lefutásuk folyamatait és a rendszert mely összekapcsolja őket a lélekkel. Általában egy pillanatkép alapján próbáltuk értékelni a helyzetet, a teljes folyamat ismerete nélkül. Ha viszont a kétszakaszúság mentén vizsgálunk egy elváltozást, tudni fogjuk, hogy honnan indult, hol tart éppen a folyamat, és mi fog következni, mennyi van még hátra belőle. A folyamat ismerete azért is nagyon fontos, mert ennek segítségével tudjuk visszafejteni egy adott elváltozás kialakulásának „történetét”, eljutva a lelki kiváltó tényezőhöz. Ennek ismeretében lesz igazán esélyünk valódi megoldást találni a problémánkra.

Amikor egy konfliktus lélekben bekövetkezik, beindul a testi elváltozás agyi és szervi szinten is. A folyamat két szakaszban zajlik, a konfliktus-aktív szakaszban (KA) kialakult testi elváltozás a megoldás utáni szakaszban (MU) állítódik helyre. A két szakaszt együtt Értelmes Biológiai Különprogramnak hívjuk (ÉBK). Az egész egy folyamat, mely az időben előre haladva az alábbi sematikus ábra vonalvezetését követi.

Új-Medicina 2. természettörvény

A DHS után a kiegyensúlyozott nappali és éjjeli szakaszokat felváltja egy napokig, akár hetekig tartó felfokozott lelki és mentális aktivitás. A konfliktus-aktív szakaszban folyamatosan az érzelmi sokk témáján kattogunk, kényszeresen keressük a megoldást a problémára. 

A megoldás utáni szakaszban, mely egyben a szöveti helyreállítást is jelenti, jelennek meg általában a tüneteink. Itt érezzük magunkat rosszul, fáj a fejünk, az érintett szervünk, itt vagyunk lázasak. A megoldás utáni szakasz közepén van az ún. Epileptokrízis (EK), amely egy rövid és intenzív visszakapcsolás az aktív szakaszba. Ilyenkor egy rövid időre újra átéljük a konfliktus drámáját. Itt jelennek meg a legerőteljesebb testi tüneteink és ez a teljes folyamathoz képest rövid, de annál intenzívebb rész a legveszélyesebb.

Új-Medicina konfliktustömeg

Minél nagyobb a lelki konfliktus, minél hosszabb ideig tart és minél intenzívebb a konfliktus-aktív szakasz, annál nagyobb a megoldás utáni szakaszban a testi elváltozás (tünetek).

Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) lefutási séma változatai

Új-Medicina 2. törvény - függő konfliktus aktivitás

A fenti ábrán a függő konfliktus aktivitás látható. Az ÉBK aktív szakasza akár hetekig is eltarthat folyamatosan (pl. szklerózis multiplex).

Új-Medicina 2. törvény - visszatérő konfliktus aktivitás

Az ábrán a visszatérő konfliktus aktivitás látható. Az ÉBK a megoldás utáni szakasz végére sikeresen kifut, és a helyreállítás szerv szinten megtörténik. Igen ám, de kis idő múlva újabb DHS történik, ugyanazzal az érzelmi tartalommal, így az ÉBK újraindul. Ez a lefutási sémája a legtöbb visszatérő betegségnek, mint például allergia, pattanások, reuma, fekélyek, fejfájás, migrén, stb.

Új-Medicina 2. törvény - visszaeső konfliktus aktivitás

Az ábrán a visszaeső konfliktus aktivitás látható. Ennek során az ÉBK nem tud kifutni, mert a megoldás utáni szakaszban újabb DHS történik. Így szerv szinten a helyreállítás nem tud megtörténni, és minél több DHS követi egymást, az Epileptokrízis szakaszok arányosan egyre hosszabbakká válnak, például Parkinson tünet, májzsugorodás, epekő-, vesekőképződés.

Valóban léteznek szövődmények és áttétek?

Az értelmes folyamatok ismeretében átértékelhetjük mindazt, amit a szövődményekről gondoltunk. A szövődmények olyan újabb DHS-t követő különprogramok, melyek egy már kialakult ÉBK-t követően vagy közben jelennek meg. Például ha valakit sokkol egy vele kapcsolatos diagnózis, vagy félelmet, dühöt, elkeseredettséget él meg egy testi tünetével kapcsolatosan, akkor újabb DHS-t szenvedhet el, mely az aktív szakasz után újabb testi helyreállító folyamatokat generál. A szövődmény elsősorban a lelkünkben „szövődik”, és az újabb „betegség”, testi tünet csak ennek a következménye. Tehát az Új-Medicina szerint a szövődmények és áttétek is mind egy-egy újabb lelki konfliktus (DHS) következményei. Ennek a szemléltetése látható az alábbi ábrán:

Új-Medicina szövődmények

3. Az Új-Medicina harmadik természettörvénye:
Minden természetes elváltozás egy csíralemez központú rendszer alapján zajlik le.

Dr. Hamer a kutatásai során egészen az embriológiáig nyúlt vissza, vagyis az ember fejlődéstörténetéhez. A megtermékenyítés után az embrió fejlődésének 17. napján alakulnak ki a csíralemezek. Ezekből a csíralemezekből fejlődnek ki aztán a szövetek, szervek, az egész emberi test.

Ezek a belső, a középső és a külső csíralemezek.

A három csíralemez

Minden egyes szövetünk hozzátartozik ezen csíralemezek egyikéhez. Az, hogy az adott szövet milyen csíralemezből származik, meghatározza, hogy:

 • az egész szervezeten belül pontosan mi a biológiai funkciója
 • milyen képességekkel bír
 • hogyan működik

illetve 

 • milyen típusú konfliktusra fog reagálni,          
 • milyen jellegű elváltozás fog végbemenni az ÉBK során,
 • milyen testi tünetekkel fog járni az ÉBK.

Egyes szövetek, szervek, szervcsoportok ugyanúgy viselkednek a megbetegedés-lefutásuk során (pl. kötőszövetek, porcok, csontok, vesekéreg, lép, nyirokcsomók, petefészek, here, stb.). Ezekben a szervekben az a közös, azért „működnek ugyanúgy”, mert ugyanabból a csíralemezből származnak.

Testünk vezérlése szempontjából öt agyi területet különböztetünk meg. Ezeken belül ún. agyi vezérlőközpontok irányítják a testünk folyamatait. Az agyterületek, amelyek vezérlik a szervi elváltozásokat az ÉBK során:

Az 5 agyi terület

Az adott szövet csíralemez származása meghatározza, hogy:

 • milyen típusú konfliktusra fog reagálni,
 • és melyik agyi vezérlő fogja irányítani az elváltozást
Új-Medicina 3. természettörvény konfliktustípusok

Az egyes konfliktus típusok, melyeket elszenvedhetünk, meghatározzák, hogy mely agyterületünk melyik agyi vezérlőközpontja fog aktiválódni a DHS elszenvedésének pillanatában. Az adott agyi vezérlőközpont pedig (eleve elrendeltetett összekapcsoltsága révén) beindítja a hozzátartozó szervi, szöveti elváltozást. Az is előre elrendeltetett, hogy egy adott csíralemezhez tartozó szövet hogyan fog viselkedni az ÉBK során.

Az adott szövet csíralemez származása azt is meghatározza, hogy:

 • milyen jellegű elváltozás fog végbemenni az ÉBK során,
 • és milyen testi tünetekkel fog járni az ÉBK.
Új-Medicina 3. természettörvény elváltozás lefutások

4. Az Új-Medicina negyedik természettörvénye:
Minden mikroorganizmus egy csíralemez központú rendszer szerint vesz részt a természetes elváltozásokban.

A hagyományos gondolkodás szerint a betegségeinket a gombák, baktériumok, vírusok okozzák. Az Új-Medicina szerint a mikroorganizmusok (gombák, gombabaktériumok, baktériumok, vírusok) nem „kórokozók”, hanem szövetséges, hűséges, kitartó segítőink az emberi (és állati) szervezetben. Elengedhetetlenül szükségünk van rájuk a testünk természetes folyamataiban, elváltozásaink helyreállításában.

Új-Medicina 4. természettörvény

Az Új-Medicinában pontosan meg van határozva, hogy mely szöveteknél és milyen folyamatoknál mely mikroorganizmusok szaporodnak és dolgoznak. A mirigyszöveteknél a megoldás utáni szakaszban a gombák fogják elbontani a konfliktus-aktív szakaszban keletkezett többletszövetet, míg a mirigyszerű kötőszöveteknél a gomba-baktériumok. A kötőszövetek a KA szakaszban szövetsorvadással reagálnak a konfliktusra, és a MU szakaszban a baktériumok segítségével épülnek újjá. Végül a laphám szövetek a MU szakasz végére a vírusok által lesznek visszaépítve eredeti állapotukra.

5. Az Új-Medicina ötödik természettörvénye:
Minden természetes elváltozásnak van egy túlélést elősegítő biológiai értelme, célja: alkalmazkodás a konfliktushoz (a túlélés biztosítása).

Dr. Hamer szerint a „betegség” nem más, mint az agyunk válasza egy érzelmi megrázkódtatásra, és az emberi faj túlélő programjának része. Nélküle a test azonnal belepusztulna az érzelmi sokk okozta feszültségbe.

Amennyiben folyamatában vizsgáljuk, akkor a „megbetegedés” egy Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK), egy végső túlélési esély, mely lehetőséget biztosít az egyén (egyed) és az egész faj biológiai (fizikai), és lelki fejlődésére.

Minden természetes elváltozásnak van egy túlélést elősegítő biológiai értelme, rendeltetése: alkalmazkodás a konfliktushoz és az egyén és a faj túlélésének a biztosítása.

Összefoglalva tehát

 • Nincs testi elváltozás lelki konfliktus nélkül.
 • Minél nagyobb a lelki konfliktus, annál nagyobb a testi elváltozás (tünetek).
 • Minél nagyobb a félelem, annál súlyosabbak a testi tünetek.
 • A szövődmények is mind egy-egy újabb lelki konfliktus következményei.

Ez az írás próbál átfogó képet adni az öt biológiai természettörvényről, és nem célja mélységekben és részleteiben tárgyalni az Új-Medicinát. Az Új-Medicina olyan hatalmas paradigmaváltást hozott a testi folyamataink megértésében, hogy időt és energiát kell befektessen az, aki szeretné megérteni és a mindennapjaiba, a gondolkodásába beépíteni ezt a tudást.

Ha szeretnél az Új-Medicináról többet tanulni kattints ide.

Forrás: Szerv Atlasz

Ha tetszett amit olvastál, kérlek oszd meg másokkal.