„Gyakran ébredtek kérdések, ráeszmélések bennem..."

Szeretném kifejezni nagyon sok hálával és szeretettel a köszönetemet, hogy újra részt vehettem az új medicina alap tanfolyamodon, méghozzá ezúttal online formában. 

Nagyon örültem, hogy úgy döntöttem, csatlakozom hozzád. Az online tanfolyam olyan sok előnnyel járt számomra, hogy majdnem teljesen feledtetni tudta velem a személyes találkozás örömét. Az előadások felvételei lehetővé teszik, hogy azokat bármikor, bármennyiszer meghallgathassam, ami a tanulást nagymértékben megkönnyíti. Mivel közel 700 kilométerre élünk egymástól, természetesen az utazás kellemetlenségeitől is megkímélt engem és környezetünket az oktatásnak ez az újmódi formája.

Maga a tanfolyam anyaga, felépítése a régi volt, de a kísérő gondolatok, a képanyag megújult, kibővült formában még több információt, rengeteg újdonságot tartalmaztak és érzelmeket is közvetítettek. Gyakran ébredtek kérdések, ráeszmélések bennem, miközben hallgattalak. Mivel az anyag leadása közben nem voltak folyamatosan elterelő kérdések (azokat inkább felírtuk és az este végén tehettük fel neked), sokkal több idő maradt a téma alapos kifejtésére, még a végére is! Én ezt így sokkal jobbnak találtam.

Még egyszer köszönöm neked a rengeteg tudást, gondolatot és szeretetet, amit kaphattam tőled! Nagyon inspiráló személyiség vagy, példakép mindannyiunk számára. Már most örülök a jövőbeli találkozásoknak, személyesen vagy online, ahogy éppen a sors hozza.

Szeretettel:
H. Emőke

„Két dolgot biztosan megtanultam a tanfolyam során"

Örülök, hogy részt vehettem Imola Új Medicina tanfolyamán. Nagyon kényelmes volt otthonról online tanulni, és az is nagyon jó, hogy bármikor vissza tudom nézni a felvételeket. Jók voltak a prezentációk, érthetőbbé és befogadóbbá tették az anyagot.

Imola szívét-lelkét beletette, hogy minél több ismeretet adjon át nekünk, egy kedves, közvetlen, segítőkész embert ismertem meg a személyében. Nagy hangsúlyt fektetett az ismétlésre, ami még jobban rögzítette a tanultakat. Voltak nagy felismerések, amik segítettek az összefüggéseket meglátni bizonyos elváltozások kapcsán.

Két dolgot biztosan megtanultam a tanfolyam során: semmilyen tünet miatt ne féljünk és ne essünk pánikba, mert azzal csak még jobban ártunk magunknak, a másik, hogy legyünk tudatosabbak önmagunkkal és nézzünk jobban a dolgok mögé, a megértés sokat segíthet.

Hálásan köszönöm!
H. Éva

“Megértettem, hogy a testem soha nem volt, és nem is lesz az ellenségem…”

2012-ben találkoztam az Új-Medicinával, amikor egyik közelálló családtagom egy nagyon súlyos elváltozással (betegséggel) küzdött és fizikai túlélése egyáltalán nem volt egyértelmű. Megnéztem a témával kapcsolatos elérhető videókat az interneten, és úgy éreztem, hogy a “betegségekkel” kapcsolatosan egy teljesen új értelem tárul fel előttem. Hamarosan jelentkeztem a tanfolyamokra, amelyek részletes betekintést nyújtottak az Új-Medicina tudásanyagába.

Én elkezdtem spontán ”tesztelni” és tudatosan alkalmazni magamon a tanultakat. Néhány egyszerű, de már gyermekkorom óta tartó enyhe elváltozásom napok vagy hetek alatt megszűnt. Ezek azok az elváltozások voltak, amelyeket a családtagjaimtól átörökített – félelemben gyökerező – hiedelemrendszerek alapján működtettem. Ezen felbátorodva sorra kerültek komolyabb feladványok is.

Kitartó munkával – rendszeres tanulással és kendőzetlen önmegfigyeléssel – sikerült további, komolyabb, makacsabb elváltozásaimat is meggyógyítanom.

Szerencsésnek érzem magam, hogy még időben találkoztam az Új-Medicinával, mert a megszerzett tapasztalataimon alapuló józanságomat és nyugalmamat sikerült akkor is megőrizni, amikor pár évvel később egy újabb testi elváltozásom kapcsán, azonnali műtétre javasoltak az orvosok. Ekkor elkezdtem feldolgozni azt a lelki kérdést, amelyről akkor már tudtam (az Új-Medicinás tananyagból), hogy az elváltozásomat okozza. Furcsamód, az orvosi bizottság tájékoztatása hallatán nem ijedelmet, hanem végtelen hálát éreztem, hogy a testem ilyen csodálatosan működik, és pontos visszajelzést ad arról, hol tartok életem kérdéseinek a feldolgozásában.

Ekkor éreztem azt, hogy valami végleg átfordult bennem, a lelkemben. Végérvényesen megértettem, hogy a testem soha nem volt, és nem is lesz az ellenségem, hanem egy végtelenül finom szerkezet, ami azonnal és nagyon pontosan jelez. Ha pedig nincs mit jeleznie, hálásan működik és szolgál. Ma már ezzel a bizonyossággal élem a mindennapjaim. 

Imola munkásságát és szüntelen tanulását évek óta követem. Ő nagy tárgyi és tapasztalati tudással, valódi és mély értéssel, rendkívül finom érzékkel nemcsak megbízható társként, hanem figyelmes segítőként is kíséri a hozzá fordulókat. 

R. Izabella

“Az ember része a természetnek…”

Két okból döntöttem úgy, hogy Új-Medicinát tanulok. Saját elváltozásaim értelmezése, és – mivel természetgyógyász vagyok – kompetenciám bővítése végett.

Ennél sokkal többet kaptam.

Az Új-Medicina ismerete nem csak abban segíthet, hogy megértsük mi van a testi elváltozásaink (betegségeink) hátterében, hanem rávezet arra – amit mindannyian tudunk lelkünk mélyén, – hogy semmi sem történik véletlenül, és testünk nem az ellenségünk. Emlékeztet minket, hogy az ember része a természetnek, és bármi is történik bennünk, az természetes. Tehát értelme, célja, és üzenete van felénk, melyet ha megértünk, lehetőséget kapunk, egy örömtelibb, nyugodt életre.

Terápiás munkámban is sikeresebb lettem, mivel klienseim a testi folyamataik megértése után, jobban reagálnak a kezelésekre. Az Új-Medicina ismeretével tudok valóban segíteni testi-lelki-szellemi szinten, hiszen ez a tudás bármivel ötvözhető.

A tanfolyam felépítése rendkívül összeszedett volt, jól érthető, precíz.

Imolához nagyon könnyű volt kapcsolódni, hiszen “sokat látott” ember, jó érzékkel képes intim légkört kialakítani, és emberséggel, szívesen adja át tudását.

Szeretettel ajánlom a képzést kollégáimnak, és mindenkinek aki meg szeretné érteni, hogyan és mit üzen lelkünk, testünkön keresztül.

Mert ami mögött megértés születik, ott megszűnik a bizonytalanság, és a félelem.

K. Marianna

“Teljes mértékben egyetértek a Biologika logikájával…”

Több mint 35 éve praktizáló fogorvosként világ életemben a holisztikus szemléletmódot alkalmazom, és képezem magam folyamatosan. Ezért lettem homeopata orvos is, ezért tanultam kínai orvoslást, hipnózist, theta healinget. Ezért ültem be Imolához is az Új-Medicina tanfolyamra, amivel első körben nem kis frusztrációt okoztam neki 😊. Az első tanfolyami napon érezhető volt zavara, mert még nem ismert, és arra számított, hogy akadémikus orvosi képzettségemmel akadékoskodni fogok az új-medicina akadémikus orvoslási szempontokkal éppen ellentétes megközelítési módja miatt…

De nem így történt. Teljes mértékben egyetértek a Biologika logikájával, tökéletesen átfogó, rendszerezett tudásanyagot ad át a tanfolyam. Volt szerencsém a Biologika Szabadegyetem nyílt napján találkozni Barnai Robertóval is, akinek tisztelem a kitartását, elkötelezettségét, személyes példamutatását. Az új-medicinás közegben megismert valamennyi ember, oktató, vagy tanulni vágyó részt vevőben van valami közös: az élet iránti tisztelet, alázat, segítőkészség, a jobbítás szándéka.

Imola személyisége valamilyen angyali minőséget képvisel, nem tudok jobb kifejezést találni rá. Sugárzik belőle valami, amitől mindenki azonnal jobban érzi magát a közelében. Hatalmas tudás birtokában van, amit olyan szerénységgel és alázattal ad át, amit keveseknél tapasztaltam eddigi nem kis számú tanulmányaim során.

Mindenkinek csak ajánlani tudom az Új-Medicinás ismeretanyagot, és tanítóként Imolát.

dr. K. Arlett

“Két hétvégén repdestem Németország és Budapest között… megérte!”

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Imolának, hogy mélyebben bevezetett az Új-Medicina világába! 

Az Új német medicináról (GNM) már 9-10 évvel ezelőtt hallottam egy kedves ismerősömtől, és akkor olvastam először az “Orvostudomány a feje tetején” című nagyon szórakoztató könyvet is. Érdekesnek találtam a könyvben leírt új elméletet, de nem voltam még kész mélyebben beleásni magam a témába.

Aztán pár év múlva családommal Németországba költöztem. Sok mindenkitől el kellett “búcsúznom” ezzel a lépéssel, köztük a kedves gyerekorvosunktól is, aki gyerekeimet a kezdetektől, mondjuk úgy, alternatív módon és nagyon eredményesen kezelte, kísérte. Kicsit féltem, hogy mi lesz ezután, ha nem számíthatok az ő támogatására. Pluszban még egy-két kellemetlen orvosi esemény az új hazánkban csak még jobban elbizonytalanított a hagyományos “gyógyító” eljárásokkal kapcsolatosan.

Nem maradt más, mint hogy magam vegyem kezembe az ügyet, a családom és a saját egészségem irányítását. Eszembe jutott az az érdekes könyv amit anno olvastam, és elkezdtem utánajárni a témának, majd rátaláltam az Új medicinára, a Biologikára. 

Sok videót megnéztem az interneten, megvettem a Szerv Atlaszt, melynek segítségével az aktuális elváltozásaink valós okát kutatgattam és elkezdtem megismerni az új-medicinás gondolkodásmódot. Egyre felszabadultabbnak éreztem magam a betegségekkel kapcsolatos kérdéskörben. De még valami hiányzott: több tudást, magyarázatot akartam.

Ekkor jelentkeztem Imola alap tanfolyamára, amire “véletlenül” találtam a neten. Két hétvégén repdestem Németország és Budapest között, hogy ott lehessek. Megérte!

Imolát nagyon kedves, nagy tudású és széles látókörű embernek ismertem meg. Érthetően elmagyarázva, a tananyagot képekkel színesítve és minden résztvevőre figyelve tanított. Öröm és izgalom volt a tanulás, együtt gondolkodás. A tanfolyam családias hangulatban zajlott, a feltett kérdéseink mindig megválaszolásra kerültek. Nem voltak kényszeredett pillanatok, szégyenkezés nélkül beszélhettünk mindenről, akár intim, bensőséges témákról is. Minden áldott nap úgy mentem haza, hogy alig vártam a következő alkalmat. 

A tanfolyam után tovább kavarogtak a fejemben a gondolatok, a tudásvágy, az újabb és újabb kérdések.

Ezért is töltött el nagy örömmel a Gyakorlati Terápiás nap lehetősége, amit Imola ajánlott fel a már tanfolyamot végzett hallgatói számára.

Ez a nap igazi ajándék volt. Útmutatót kaptunk a saját testi elváltozásaink megértéséhez, a lelki konfliktusaink feldolgozásához, ezáltal olyan dolgokat tudhattunk meg ÖNMAGUNKRÓL, amelyek gyakran mélyen elrejtve irányítják életünket.

Igazi aha-élmény volt.
Hálásan köszönöm Imolának ezt a tudást!

És reménykedve várom a folytatást!

H. Emőke

"Ez egy lelki utazás..."

Életem során, tanári pályámon, számos továbbképzésen vettem részt. Ehhez, és nem utolsó sorban több éves munkám során szerzett tapasztalatomhoz mérten tudom összefoglalni, értékelni Imola tanfolyamait.

Különlegessége, hogy a Dr. Hamer által felfedezett Öt Természet törvényt ötvözte és kibővítette a magyar Megértés Táblázata (lélek) rendszerével. Így alkotva meg azt a stabil értelmi közeget mely a test-lélek-szellem teljességén alapszik és a lelki konfliktusok feltárásáig is elvezetnek.

A tanfolyamnak a humor és jó hangulat mellett egyik fontos ismérve, hogy nem csak hallgatói, hanem aktív részesei is vagyunk az előadásnak. Amolyan családias, bizalmas közegben mindig feltehetjük a kérdéseinket. Ezekre mindig meg is kapjuk a megnyugtató válaszokat, vagy olyan útmutatásokat, amely által mi magunk jövünk rá a válaszra.

Az ötödik nap – a Gyakorlati Terápiás nap – ahol a testi elváltozások személyre szabottan kerülnek feltárásra. Arra hivatott, hogy egyrészt az Új-Medicinás elméleti tananyagot a gyakorlatban alkalmazva mélyítsük, másrészt hogy megtapasztalhassuk a testi tünetből kiindulva a belső feltáró munkát. Ez egy lelki utazás, mely elvezet ahhoz a lelki konfliktushoz mely következményeként létrejött az adott testi tünet (betegség).

Imola jelenléte a felismerés-megértés folyamatában hatalmas biztonságot nyújtott számunkra. Értelemmel és szeretettel „tartott” bennünket, inspirált, elindított és terelgetett a megoldás felé vezető úton. Előadásmódja, közvetlensége, humora, emberek iránti végtelen szeretete mindenkit magával ragadott.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a tanfolyamok alatt Imolában sokan igaz barátra leltek.

N. Éva

Pin It on Pinterest